5 adembenemende plekken om te genieten van de lokale rivieren in Algarve

30 oktober 2023
5 adembenemende plekken om te genieten van de lokale rivieren in Algarve

Als je op zoek bent naar een unieke en ontspannende manier om de Algarve te verkennen, overweeg dan om een dag door te brengen op een van de prachtige rivieren in de regio. Het kristalheldere water, de weelderige natuur en de historische bezienswaardigheden maken van een riviertrip een onvergetelijke ervaring. Hier zijn vijf van de beste plekken om te genieten van de lokale rivieren in Algarve.

1. De rivier de Guadiana

De rivier de Guadiana vormt de grens tussen de Algarve en Spanje en is de op vier na grootste rivier van het Iberisch schiereiland. Het is een populaire bestemming voor boottochten en kajakken. Je kunt een dagtocht maken vanaf Vila Real de Santo António en genieten van het prachtige landschap terwijl je langs middeleeuwse kastelen en charmante dorpjes vaart. Vergeet niet om te stoppen bij het historische stadje Alcoutim, gelegen aan de oevers van de rivier.

2. De rivier de Arade

De rivier de Arade is een van de belangrijkste rivieren van de Algarve en stroomt door de historische stad Silves voordat hij uitmondt in de Atlantische Oceaan bij Portimão. Een boottocht op de Arade biedt een prachtig uitzicht op het middeleeuwse kasteel van Silves en de schilderachtige landschappen langs de rivier. Je kunt ook kajakken op de Arade en peddelen door de schilderachtige vallei van Barrocal.

3. De rivier de Gilão

De rivier de Gilão stroomt door de charmante stad Tavira en biedt een rustig alternatief voor de drukte van de stranden. Een boottocht op de Gilão voert je langs historische bruggen, oude huizen en de prachtige Romeinse brug die het stadscentrum verbindt met de buitenwijken. Als je tijd hebt, stop dan bij de kerk van Santa Maria do Castelo, een van de belangrijkste historische monumenten van Tavira.

4. De rivier de Odelouca

De rivier de Odelouca is een kleinere rivier in de buurt van Monchique en biedt een prachtig landschap van weelderige vegetatie en kristalhelder water. Je kunt een kajak huren en langs de rivier varen, waar je kunt genieten van het uitzicht op de bergen en de dieren in het wild die langs de oevers leven. Vergeet niet om te stoppen bij de oude Romeinse brug en de watervallen van Barbelote.

5. De rivier de Ria Formosa

De rivier de Ria Formosa is een prachtig natuurgebied in de buurt van Faro en strekt zich uit over meer dan 60 km. Het is een belangrijk broedgebied voor vogels en biedt een prachtig uitzicht op de flora en fauna van de Algarve. Je kunt een boottocht maken door de kanalen van Ria Formosa en langs de eilanden en lagunes varen die de rivier omringen. Vergeet niet om een verrekijker mee te nemen om de vele vogels te spotten die in dit gebied leven.

Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of gewoon een andere manier om de natuurlijke schoonheid van de Algarve te ontdekken, een riviertrip is een geweldige optie. Of je nu kiest voor een boottocht, kajakken of gewoon een wandeling langs de oevers, je zult versteld staan van de prachtige plekken die de rivieren van de Algarve te bieden hebben.