De beste plekken om te eten en te drinken in Algarve

18 augustus 2023
De beste plekken om te eten en te drinken in Algarve

title: De beste plekken om te eten en te drinken in Algarve author: date: description: Ontdek de beste plekken om te eten en te drinken in de Algarve, van traditionele Portugese gerechten tot internationale keukens, en maak je vakantie nog specialer. keywords: Algarve, eten, drinken, restaurants, cafés, bars, lokale gerechten

Als je op vakantie bent in de Algarve, wil je natuurlijk de beste plekken weten om te eten en te drinken. Deze prachtige regio in Zuid-Portugal heeft een rijke culinaire geschiedenis en biedt een mix van traditionele Portugese gerechten en internationale keukens. Hier zijn enkele van de beste plekken om te eten en te drinken in de Algarve, zodat je je vakantie nog specialer kunt maken.

1. O Alambique, Silves

O Alambique is gelegen in een prachtige landelijke omgeving nabij Silves, omringd door sinaasappelboomgaarden en met uitzicht op het kasteel. Het restaurant staat bekend om zijn traditionele Portugese gerechten met een moderne twist. De chef-kok maakt gebruik van lokale, seizoensgebonden ingrediënten en voegt zijn eigen creativiteit toe aan klassieke recepten. Probeer hun geroosterde lam met aardappelpuree en een sinaasappelsaus of de gegrilde inktvis met zwarte rijst. Vergeet niet om een van hun heerlijke huisgemaakte desserts te proberen, zoals de amandelcake.

2. Restaurante Rei das Praias, Ferragudo

Dit restaurant ligt direct aan het strand in het kleine vissersdorpje Ferragudo en biedt een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan. Restaurante Rei das Praias is de perfecte plek om te genieten van verse zeevruchten en traditionele Portugese gerechten. Bestel de gemixte zeevruchtenschotel om te delen, met garnalen, krab, mosselen en oesters, of probeer de gegrilde dorade met aardappelen en groenten. Het restaurant heeft ook een uitgebreide wijnkaart met lokale en internationale wijnen.

3. Casa do Prego, Lagos

Casa do Prego is een gezellige bistro in Lagos, gespecialiseerd in het traditionele Portugese gerecht 'prego', een mals stuk vlees geserveerd op vers brood met mosterd en knoflooksaus. Je kunt kiezen uit verschillende soorten vlees, waaronder rund, kip, varken en zelfs tonijn. Ze bieden ook een vegetarische optie met gegrilde halloumi kaas. Naast de heerlijke prego's zijn er ook traditionele Portugese tapas, zoals pataniscas de bacalhau (kabeljauw beignets) en chouriço assado (geroosterde chorizo).

4. Vila Joya, Albufeira

Voor een luxe dinerervaring is Vila Joya in Albufeira de plek om te zijn. Dit twee Michelin-sterren restaurant biedt een verfijnd degustatiemenu met seizoensgebonden en lokale ingrediënten, bereid door chef-kok Dieter Koschina. Het restaurant heeft een elegante sfeer en een prachtig uitzicht op de oceaan. Hoewel het prijzig is, is het zeker een bezoek waard voor een speciale avond uit.

5. Café Correia, Loulé

Als je op zoek bent naar een authentieke, lokale ervaring, dan is Café Correia in Loulé de plek voor jou. Dit kleine, familiebedrijf café staat bekend om zijn huisgemaakte Portugese gerechten en vriendelijke sfeer. Probeer hun beroemde bifanas (varkensvlees op brood) of de kip piri-piri. Vergeet niet om een kopje sterke Portugese koffie te drinken en een pastel de nata (custard taart) te proberen voor het dessert.

6. Mar d'Estórias, Lagos

Mar d'Estórias is een conceptstore, café en bar in Lagos, gelegen in een prachtig gerenoveerd historisch gebouw. Hier kun je genieten van een drankje op het dakterras met uitzicht op de oude stad en de zee, of een heerlijke maaltijd in het café. Ze serveren een mix van traditionele en moderne Portugese gerechten, zoals gegrilde sardines met tomatensalade en cataplana (een traditionele stoofpot met zeevruchten en rijst). Het is ook een geweldige plek om lokale producten en souvenirs te kopen, zoals keramiek, textiel en wijnen.

7. A Tasquinha, Albufeira

A Tasquinha is een klein, gezellig restaurant in het oude centrum van Albufeira, dat bekend staat om zijn huisgemaakte Portugese gerechten en uitstekende service. Probeer hun gegrilde sardines of de cataplana de marisco (zeevruchtenstoofpot) en sluit af met een traditionele Portugese dessert zoals sericaia (amandelcake) of arroz doce (rijstpudding).

8. Os Arcos Restaurante, Portimão

Gelegen in het hart van Portimão, is Os Arcos Restaurante een populaire plek voor zowel lokale bewoners als toeristen die op zoek zijn naar heerlijke, traditionele Portugese gerechten. Het menu omvat een verscheidenheid aan vis- en vleesgerechten, zoals gegrilde sardines, lamskoteletjes en bacalhau (kabeljauw) op verschillende manieren bereid. Het restaurant heeft ook een uitgebreide wijnkaart met zowel lokale als internationale wijnen.

9. NoSoloÁgua, Praia da Rocha

NoSoloÁgua is een stijlvolle beach club en restaurant gelegen aan Praia da Rocha, een van de meest populaire stranden van de Algarve. Overdag kun je ontspannen op een van de ligbedden bij het zwembad en genieten van een cocktail, terwijl je 's avonds kunt genieten van een heerlijk diner met uitzicht op de oceaan. Het menu bevat zowel lokale als internationale gerechten, waaronder verse zeevruchten, sushi en pizza. In de zomermaanden zijn er regelmatig themafeesten en DJ-evenementen.

10. O Pátio, Tavira

O Pátio in Tavira is een charmant restaurant met een rustige binnentuin, waar je kunt genieten van traditionele Portugese gerechten met een moderne twist. Het menu wisselt regelmatig en is afhankelijk van de beschikbaarheid van lokale, seizoensgebonden ingrediënten. Probeer hun gegrilde tonijnsteak met aardappelen en groenten, of de bacalhau com natas (kabeljauw met room). Ze hebben ook een uitgebreide wijnkaart met lokale en internationale wijnen om bij je maaltijd te serveren.

Er zijn tal van geweldige plekken om te eten en te drinken in de Algarve, dus zorg ervoor dat je eropuit trekt en enkele van deze fantastische restaurants, cafés en bars ontdekt tijdens je vakantie. Geniet van de heerlijke Portugese keuken en maak onvergetelijke herinneringen met je dierbaren.