De smaakvolle reisgids naar de beste eetplekken in Algarve

11 november 2023
De smaakvolle reisgids naar de beste eetplekken in Algarve

Als je aan Algarve denkt, denk je misschien aan zon, zee en strand, maar de regio heeft veel meer te bieden! Een van de hoogtepunten van elk bezoek aan Algarve is het eten. De regio staat bekend om zijn heerlijke zeevruchten, verse producten en unieke gerechten. In deze reisgids nemen we je mee op een culinaire reis door Algarve en delen we de beste plekken om te genieten van het eten.

1. Restaurant Veneza

Gelegen in de stad Faro, is Restaurant Veneza een begrip in Algarve. Dit restaurant bestaat al sinds 1930 en is een van de meest authentieke eetgelegenheden in de regio. Hier kun je genieten van traditionele gerechten zoals Cataplana, een stoofpot met schelpdieren en varkensvlees, en Arroz de Marisco, een rijstgerecht met zeevruchten. De ingrediënten zijn altijd vers en van hoge kwaliteit en de sfeer is gezellig en gastvrij.

2. O Alambique

O Alambique is een verborgen juweeltje in de stad Lagos. Dit kleine restaurant heeft een intieme sfeer en serveert heerlijke Portugese gerechten. Probeer de gegrilde octopus of de varkenswangen geserveerd met aardappelpuree en groenten. Het dessertmenu is ook een bezoek waard - de chocoladetaart is een echte aanrader!

3. Restaurante Dom Carlos

Gelegen in Vilamoura, is Restaurante Dom Carlos een van de beste visrestaurants in Algarve. Hier vind je een breed scala aan verse visgerechten, waaronder gegrilde zeebaars en gegrilde inktvis. Het restaurant heeft ook een uitgebreide wijnkaart en een prachtig uitzicht op de jachthaven.

4. A Quinta

A Quinta is een restaurant in Carvoeiro dat bekend staat om zijn heerlijke steaks en Portugese gerechten. Dit familierestaurant heeft een gezellige sfeer en vriendelijke service. Probeer de biefstuk met pepersaus of de gegrilde sardines. Het restaurant heeft ook een uitgebreide wijnkaart en een terras waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht.

5. Restaurante Calheiros

Restaurante Calheiros is gelegen in Albufeira en is een van de beste eetgelegenheden van de stad. Het restaurant serveert een breed scala aan gerechten, waaronder vis, vlees en vegetarische opties. Probeer de gegrilde zalm of de kip piri-piri, beide zijn heerlijk. Het restaurant heeft ook een uitgebreide cocktailkaart en een gezellige sfeer.

6. Praia da Rocha

Praia da Rocha is niet alleen een van de mooiste stranden van Algarve, maar het heeft ook een aantal fantastische restaurants. Hier vind je alles, van traditionele Portugese gerechten tot internationale gerechten. Probeer het T-Bone steak bij Steakhouse & Sunset of de verse vis bij Restaurante Tropico. En het uitzicht op zee maakt het eten nog lekkerder.

7. Restaurante Adega de Marina

Restaurante Adega de Marina is een visrestaurant in Lagos dat bekend staat om zijn verse vis en zeevruchten. Probeer de gegrilde vis van de dag of de paella met zeevruchten. De service is vriendelijk en attent en de sfeer is ontspannen en gezellig.

8. O Patio

O Patio is een restaurant in Alvor dat bekend staat om zijn heerlijke visgerechten en gastvrije sfeer. Probeer de gegrilde inktvis of de Cataplana met schelpdieren en varkensvlees. Het restaurant heeft ook een uitgebreide wijnkaart en een prachtig terras waar je kunt genieten van het uitzicht op zee.

9. Restaurante O Barco

Restaurante O Barco is gelegen in de stad Olhão en is een van de beste visrestaurants in Algarve. Hier vind je een breed scala aan visgerechten, waaronder gegrilde tonijn en gestoomde kreeft. Het restaurant heeft ook een uitgebreide wijnkaart en een gezellige sfeer.

10. Restaurante Marisqueira Sol e Mar

Restaurante Marisqueira Sol e Mar is gelegen in de stad Portimão en is een van de beste visrestaurants in de regio. Hier kun je genieten van heerlijke visgerechten, waaronder gegrilde vis en zeevruchten. Het restaurant heeft ook een uitgebreide wijnkaart en een prachtig uitzicht op zee.

Van traditionele Portugese gerechten tot internationale opties, Algarve heeft voor elk wat wils. Deze restaurants zijn slechts een greep uit de vele fantastische eetgelegenheden in de regio. Of je nu op zoek bent naar verse vis, steaks of vegetarische opties, je zult zeker smaakvolle gerechten vinden in Algarve. Geniet van je culinaire reis door deze prachtige regio!