De verborgen parel van Algarve: Praia do Barril

17 oktober 2023
De verborgen parel van Algarve: Praia do Barril

Als je op zoek bent naar een prachtig strand in de Algarve, heb je waarschijnlijk al gehoord van Praia da Rocha en Praia do Vau. Maar er is nog een ander strand dat niet zo bekend is bij toeristen, maar het is absoluut een bezoek waard: Praia do Barril.

Waar ligt Praia do Barril?

Praia do Barril ligt in de buurt van Tavira, aan de oostkust van de Algarve. Het is te bereiken via een toeristisch treintje dat vertrekt vanuit het dorpje Pedras d’el Rei, dat op ongeveer 10 minuten rijden van Tavira ligt.

Waarom is Praia do Barril zo speciaal?

Praia do Barril is anders dan de meeste stranden in de Algarve. Het is een breed strand met fijn wit zand, maar het heeft ook een paar bijzondere kenmerken die het strand uniek maken.

Het kerkhof van ankers

Een van de meest opvallende kenmerken van Praia do Barril is het “kerkhof van ankers”. Dit is een verzameling van oude ankers die langs de kust zijn neergezet als herinnering aan de tijd dat het strand werd gebruikt voor de tonijnvisserij. De ankers zijn nu een populaire attractie voor bezoekers van het strand.

Het natuurgebied

Praia do Barril ligt in een beschermd natuurgebied. Dit betekent dat het strand omringd is door prachtige natuur, waaronder duinen en pijnbomen. Het is een fantastische plek om te wandelen en te genieten van de natuur.

De rust

Omdat Praia do Barril minder bekend is dan andere stranden in de Algarve, is het er meestal rustiger. Dit maakt het perfect voor mensen die op zoek zijn naar een rustige plek om te ontspannen en te genieten van de zon.

Wat kun je doen op Praia do Barril?

Er zijn tal van activiteiten die je kunt doen op Praia do Barril. Hier zijn een paar suggesties:

Zwemmen en zonnebaden

Met zijn fijne witte zand en kalme wateren is Praia do Barril perfect om te zwemmen en te zonnebaden. Het strand is breed genoeg om veel ruimte te bieden, zelfs op drukke dagen.

Wandelen

Het natuurgebied rondom Praia do Barril is een fantastische plek om te wandelen. Er zijn verschillende wandelpaden die je kunt volgen, elk met zijn eigen unieke uitzichten.

Bezoek het kerkhof van ankers

Het kerkhof van ankers is een bijzondere attractie op Praia do Barril. Het is een geweldige plek om foto's te maken en meer te leren over de geschiedenis van het strand.

Eet en drink

Er zijn verschillende restaurants en bars in de buurt van het strand waar je kunt genieten van traditionele Portugese gerechten en drankjes.

Tips voor een bezoek aan Praia do Barril

Hier zijn een paar tips om je bezoek aan Praia do Barril zo aangenaam mogelijk te maken:

Praia do Barril is een verborgen parel in de Algarve die absoluut een bezoek waard is. Met zijn prachtige natuur, rustige sfeer en unieke kerkhof van ankers, is het een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de Portugese zon. Dus als je op zoek bent naar een bijzonder strand om te bezoeken tijdens je vakantie in de Algarve, dan is Praia do Barril zeker een aanrader.