Het Strand Leven in Algarve: Alles wat je moet weten over de beste stranden van Portugal

26 oktober 2023
Het Strand Leven in Algarve: Alles wat je moet weten over de beste stranden van Portugal

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming met prachtige stranden, dan is Algarve in Portugal de perfecte plek voor jou. Met meer dan 100 stranden langs de kustlijn van Algarve, is er voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar levendige stranden met veel activiteiten of rustigere stranden waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur, Algarve heeft het allemaal. In deze blogpost nemen we je mee op een reis langs de beste stranden van Algarve en geven we je tips over wat te doen en waar te verblijven.

Praia do Vau

Praia do Vau is een van de meest populaire stranden van Algarve en ligt op slechts 3 kilometer van Portimão. Het strand is omgeven door hoge kliffen en kristalhelder water, en biedt een prachtig uitzicht op de zonsondergang. Het strand is ook erg geschikt voor gezinnen met kinderen, vanwege de rustige golven en het ondiepe water. Er zijn veel faciliteiten beschikbaar, zoals restaurants, douches, toiletten en parkeergelegenheid.

Praia da Rocha

Praia da Rocha is een ander populair strand dat zich uitstrekt over 1,5 kilometer en is omgeven door prachtige kliffen. Het strand is erg populair vanwege de vele restaurants, bars en nachtclubs in de buurt. Het is ook een geweldige plek om te zwemmen, surfen en windsurfen. Er zijn veel faciliteiten beschikbaar, zoals douches, toiletten, parasols en ligbedden.

Praia do Camilo

Praia do Camilo is een prachtig strand dat bekend staat om zijn kristalheldere water en de prachtige kliffen die het omringen. Het strand is gelegen ten oosten van Lagos en is bereikbaar via een trap van 200 treden. Het strand is vrij klein en wordt omringd door grotten en rotsformaties. Het is een ideale plek om te snorkelen en te duiken. Er zijn ook faciliteiten beschikbaar, zoals een restaurant en toiletten.

Praia da Marinha

Praia da Marinha is een van de meest pittoreske stranden van Algarve en wordt beschouwd als een van de beste stranden van Europa. Het strand is omgeven door indrukwekkende kliffen en biedt een spectaculair uitzicht op de zee. Het water is kristalhelder en biedt een geweldige snorkel- en duikervaring. Er zijn geen faciliteiten op het strand, maar er zijn wel restaurants en toiletten in de buurt.

Praia do Barril

Praia do Barril is een rustig strand dat zich bevindt op het eiland Tavira. Het strand is alleen bereikbaar via een treintje dat vertrekt vanuit het dorp Pedras del Rey. Het strand is omringd door duinen en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Er zijn faciliteiten beschikbaar, zoals douches, toiletten, restaurants en bars.

Praia do Amado

Praia do Amado is een van de beste stranden van Algarve voor surfers en windsurfers vanwege de hoge golven en de constante wind. Het strand heeft een ontspannen sfeer en biedt een prachtig uitzicht op de zonsondergang. Er zijn faciliteiten beschikbaar, zoals een restaurant en toiletten.

Praia de Alvor

Praia de Alvor is een lang strand dat zich uitstrekt over 4 kilometer en is omgeven door duinen. Het strand is erg populair vanwege de vele watersportmogelijkheden, zoals windsurfen, kitesurfen en jetskiën. Er zijn ook veel restaurants en bars in de buurt. Er zijn faciliteiten beschikbaar, zoals douches, toiletten, parasols en ligbedden.

Praia do Carvoeiro

Praia do Carvoeiro is een klein strand dat zich bevindt in het charmante dorpje Carvoeiro. Het strand is omgeven door kliffen en rotsformaties en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Het strand is ook een geweldige plek om te zwemmen en te snorkelen. Er zijn faciliteiten beschikbaar, zoals restaurants, douches en toiletten.

Waar te verblijven

Er zijn veel accommodaties beschikbaar in Algarve, variërend van luxe resorts tot budgetvriendelijke hotels en appartementen. Hier zijn enkele aanbevelingen:

Vila Vita Parc Resort & Spa

Dit luxe resort ligt op slechts 5 minuten rijden van Praia da Marinha en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het resort beschikt over 5 buitenzwembaden, 3 tennisbanen, een spa en wellnesscentrum, en 10 restaurants en bars.

Belmar Spa & Beach Resort

Dit luxe resort ligt op slechts 5 minuten lopen van Praia do Porto de Mós en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Het resort beschikt over 4 buitenzwembaden, 2 tennisbanen, een spa en wellnesscentrum, en 2 restaurants en bars.

Pestana Alvor Praia

Dit luxe hotel ligt direct aan het Praia de Alvor en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een spa en wellnesscentrum, en een restaurant en bar.

Tivoli Carvoeiro Algarve Resort

Dit luxe resort ligt op slechts 5 minuten lopen van Praia do Carvoeiro en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Het resort beschikt over een buitenzwembad, een spa en wellnesscentrum, en 3 restaurants en bars.

Algarve is een van de beste vakantiebestemmingen in Europa vanwege de prachtige stranden en de vele activiteiten die beschikbaar zijn. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen vakantie of een avontuurlijke vakantie, Algarve heeft het allemaal. Vergeet niet om de bovenstaande stranden te bezoeken en te verblijven in een van de luxe resorts voor een onvergetelijke ervaring.