Ontdek de geheime plekjes van Algarve

19 november 2023
Ontdek de geheime plekjes van Algarve

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke vakantiebestemming, dan is Algarve in Portugal absoluut een aanrader. Dit prachtige gebied aan de zuidkust van Portugal heeft namelijk alles wat je zoekt: zon, zee, strand en een rijke cultuur. Maar naast de toeristische hotspots heeft Algarve nog veel meer te bieden. In deze blogpost zetten we de geheime plekjes van Algarve op een rijtje die je niet mag missen tijdens je vakantie.

Praia da Marinha: één van de mooiste stranden ter wereld

Als je op zoek bent naar een adembenemend mooi strand, dan mag je Praia da Marinha absoluut niet missen. Dit strand staat bekend als één van de mooiste ter wereld en dat is niet voor niets. Het kristalheldere water en de imposante rotsformaties maken dit strand tot een waar paradijs. Je kunt hier heerlijk relaxen op het strand, maar ook zwemmen, snorkelen en duiken zijn hier populaire activiteiten.

Benagil Cave: een verborgen parel

Een andere magische plek die je niet mag missen tijdens je vakantie in Algarve is de Benagil Cave. Deze grot ligt verscholen tussen de rotsen en is alleen te bereiken per boot of zwemmend. Eenmaal binnen waan je je in een compleet andere wereld. Het zonlicht dat door de openingen in de grot naar binnen schijnt, zorgt voor een magisch lichtspel op het water. Dit is zonder twijfel één van de meest bijzondere plekjes van Algarve.

Praia do Barril: een verlaten strand

Als je op zoek bent naar rust en stilte, dan is Praia do Barril de perfecte plek. Dit strand ligt iets verder van de toeristische hotspots en is daarom een stuk rustiger. Het strand is omringd door duinen en je kunt er heerlijk wandelen. Bovendien kun je hier ook het oude vissersdorpje Pedras d’el Rei bezoeken, wat een prachtig historisch monument is.

Fóia: het hoogste punt van Algarve

Als je van mooie uitzichten houdt, dan mag je Fóia absoluut niet missen. Dit is namelijk het hoogste punt van Algarve. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de omgeving. Je kunt hier met de auto naartoe, maar het is ook mogelijk om te wandelen. Het is wel een flinke klim naar boven, maar het uitzicht is het absoluut waard.

Praia da Rocha: een strand met geschiedenis

Als je op zoek bent naar een strand met geschiedenis, dan moet je naar Praia da Rocha. Dit strand was namelijk één van de eerste toeristische plekjes van Algarve. Hier vind je nog steeds de oude hotels en appartementen uit de jaren ’60 en ’70. Het strand zelf is ook prachtig en je kunt er heerlijk zwemmen en zonnen.

Silves: een historische stad

Tot slot mag een bezoek aan Silves niet ontbreken tijdens je vakantie in Algarve. Dit is namelijk één van de oudste steden van Portugal en heeft een rijke geschiedenis. Hier vind je nog steeds de overblijfselen van het kasteel van Silves, dat stamt uit de Moorse tijd. Ook de kathedraal van Silves is absoluut een bezoekje waard.

Kortom, er is ontzettend veel te zien en te doen in Algarve. Naast de bekende toeristische hotspots zijn er ook talloze geheime plekjes die je niet mag missen tijdens je vakantie. Praia da Marinha, Benagil Cave, Praia do Barril, Fóia, Praia da Rocha en Silves zijn stuk voor stuk prachtige plekjes die je vakantie in Algarve absoluut onvergetelijk zullen maken.