Ontdek de verborgen parel van Algarve: Praia do Forte Novo

1 december 2023
Ontdek de verborgen parel van Algarve: Praia do Forte Novo

Als je op zoek bent naar een ongerepte en rustige strandervaring in Algarve, dan is Praia do Forte Novo de perfecte plek voor jou. Dit prachtige strand ligt net buiten het stadje Albufeira en biedt een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan en de omringende kliffen. In deze blogpost nemen we je mee op een virtuele tour van Praia do Forte Novo en geven we je tips om het meeste uit je bezoek te halen.

De locatie en geschiedenis van Praia do Forte Novo

Praia do Forte Novo, ook wel bekend als Forte de São João Beach, ligt in het oosten van Albufeira, tussen Praia dos Pescadores en Praia da Oura. Het strand strekt zich uit over ongeveer 200 meter en wordt omringd door hoge kliffen die de kustlijn beschermen tegen de sterke golven van de Atlantische Oceaan.

De geschiedenis van Praia do Forte Novo gaat terug tot de 16e eeuw, toen de Portugezen een fort bouwden om de kust te beschermen tegen invasies. Het fort is nu verwoest en de ruïnes zijn nog steeds te zien op de kliffen boven het strand. Het gebied rondom Praia do Forte Novo is ook populair onder archeologen vanwege de overblijfselen van een oude Romeinse nederzetting.

Hoe kom je bij Praia do Forte Novo

Praia do Forte Novo is gemakkelijk te bereiken vanuit Albufeira. Vanuit het centrum van de stad kun je de bus nemen naar de halte bij Forte de São João en vanaf daar is het slechts enkele minuten lopen naar het strand. Als je met de auto komt, kun je parkeren op de parkeerplaats bij het strand.

Wat te doen op Praia do Forte Novo

Het belangrijkste kenmerk van Praia do Forte Novo is de rustige en ontspannen sfeer. Het strand is nooit te druk en biedt voldoende ruimte om te zonnebaden, te zwemmen en te ontspannen. Bovendien zijn er verschillende activiteiten die je kunt doen, zoals kajakken en paddleboarden.

Als je van wandelen houdt, is er een prachtige wandelroute langs de kliffen van Praia do Forte Novo. Deze route biedt een spectaculair uitzicht op het strand en de oceaan en is perfect voor een ontspannen wandeling.

Waar te eten en drinken op Praia do Forte Novo

Er zijn verschillende restaurants en bars in de buurt van Praia do Forte Novo die heerlijke lokale gerechten en drankjes serveren. Een van de meest populaire plekken is het restaurant O Veleiro, dat bekend staat om zijn verse visgerechten en lokale wijnen. Het restaurant biedt ook een prachtig uitzicht op de oceaan en de kliffen van Praia do Forte Novo.

Als je op zoek bent naar iets meer casual, kun je terecht bij de bar op het strand. Hier kun je genieten van een koud biertje of een cocktail terwijl je ontspant op het strand.

Tips voor een bezoek aan Praia do Forte Novo

Praia do Forte Novo is een verborgen parel in Algarve die zeker een bezoek waard is. Met zijn rustige en ongerepte sfeer, prachtige uitzichten op de oceaan en kliffen, en activiteiten voor iedereen, is dit strand een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. We hopen dat je deze blogpost nuttig vond en dat je binnenkort Praia do Forte Novo kunt bezoeken en ervaren.