Ontdek de verborgen schat van Praia do Castelejo in de Algarve!

17 mei 2024
Ontdek de verborgen schat van Praia do Castelejo in de Algarve!

Praia do Castelejo is een van de best bewaarde geheimen van de Algarve en een absoluut paradijs voor strandliefhebbers. Gelegen in het zuidwesten van Portugal, tussen Sagres en Vila do Bispo, biedt dit afgelegen strand een ongerepte natuurlijke schoonheid en een ontspannen sfeer die perfect is voor diegenen die willen ontsnappen aan de drukte van de meer populaire stranden in de regio.

Waarom Praia do Castelejo bezoeken?

  1. Adembenemend landschap: Praia do Castelejo wordt omgeven door imposante kliffen en ruige rotsformaties, waardoor het een van de meest schilderachtige stranden van de Algarve is. Het contrast tussen het gouden zand, de blauwe zee en de groene begroeiing zorgt voor een fantastisch uitzicht dat je nergens anders zult vinden.

  2. Surfparadijs: Door de ligging aan de Atlantische Oceaan is Praia do Castelejo een geweldige plek om te surfen. De golven kunnen hier behoorlijk hoog zijn, waardoor het strand populair is bij zowel ervaren surfers als beginners die graag hun vaardigheden willen verbeteren.

  3. Rust en sereniteit: Omdat Praia do Castelejo niet zo druk bezocht wordt als andere stranden in de Algarve, kun je hier genieten van een vredige en rustige omgeving. Het is de ideale plek om te ontspannen, een boek te lezen of gewoon te genieten van de geluiden van de oceaan.

Activiteiten om van te genieten

Hoe kom je er?

Praia do Castelejo is het beste te bereiken met de auto. Vanuit Sagres volg je de borden richting Vila do Bispo en sla je vervolgens af bij de borden die naar Praia do Castelejo leiden. Er is een parkeerplaats in de buurt van het strand waar je je auto kunt achterlaten.

Als je op zoek bent naar een afgelegen en prachtig strand in de Algarve, dan is Praia do Castelejo de perfecte bestemming. Of je nu wilt surfen, wandelen of gewoon wilt ontspannen in een rustige omgeving, dit verborgen juweeltje zal je zeker betoveren met zijn natuurlijke schoonheid en charme. Mis deze magische plek niet tijdens je reis naar de Algarve!