Ontdek de verborgen schatten van Algarve: 5 onmisbare plekken om te snorkelen

11 oktober 2023
Ontdek de verborgen schatten van Algarve: 5 onmisbare plekken om te snorkelen

Algarve is een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Portugal. Het heeft een prachtige kustlijn met helderblauw water en witte zandstranden. Maar wat veel mensen niet weten, is dat de onderwaterwereld van Algarve net zo adembenemend is als het land erboven. Hier zijn de vijf beste plekken om te snorkelen in Algarve, waar je de verborgen schatten van deze regio kunt ontdekken.

1. Praia do Vau

Praia do Vau is een kleine, afgelegen baai die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen. Maar snorkelen in deze baai is een onvergetelijke ervaring. Het water is kristalhelder en de onderwaterwereld is rijk aan kleurrijk zeeleven. Je kunt hier veel verschillende soorten vissen, kreeften, octopussen en zelfs zeepaardjes zien. Een tip: breng je snorkeluitrusting mee en ga 's ochtends vroeg of aan het eind van de middag om de beste ervaring te hebben.

2. Praia do Carvoeiro

Praia do Carvoeiro is een van de meest populaire stranden van Algarve. Maar als je wat verder zwemt, kom je bij een verborgen grot die alleen toegankelijk is via het water. De grot is gevuld met helderblauw water en is de perfecte plek om te snorkelen. Je kunt hier zeeschildpadden, octopussen en zelfs dolfijnen tegenkomen.

3. Ilha Deserta

Ilha Deserta is een klein eiland voor de kust van Faro en is alleen bereikbaar per boot. Het eiland is onbewoond en heeft geen strandtentjes of andere voorzieningen. Maar wat het eiland wel heeft, is een ongerepte onderwaterwereld. Hier kun je prachtige koralen en zeeleven zien, en als je geluk hebt zelfs beschermde soorten zoals de zeepaardjes. Het water is hier erg kalm, waardoor het perfect is voor beginnende snorkelaars.

4. Praia da Rocha

Praia da Rocha is een van de meest iconische stranden van Algarve. Maar de echte schat ligt net buiten de kust. Hier vind je een uitgestrekt koraalrif dat rijk is aan zeeleven. Je kunt hier veel verschillende soorten vissen, krabben en kreeften zien. Het water is hier wat dieper en er kunnen stromingen voorkomen, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn.

5. Ponta da Piedade

Ponta da Piedade is een prachtige rotsformatie die uitsteekt in de oceaan. Het is een van de meest fotogenieke plekken van Algarve, maar het is ook een geweldige plek om te snorkelen. Onder de kliffen vind je een onderwaterwereld die net zo mooi is als de bovenwaterwereld. Je kunt hier veel verschillende soorten vissen, inktvissen en zee-anemonen zien. Het water kan hier wat ruwer zijn, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn.

Tips voor het snorkelen in Algarve

Nu je weet waar je moet zijn om te snorkelen in Algarve, zijn hier nog wat tips om het meeste uit je ervaring te halen:

Met deze tips en de vijf beste plekken om te snorkelen in Algarve, ben je klaar voor een onvergetelijke ervaring. Ontdek de verborgen schatten van deze prachtige regio en geniet van de prachtige onderwaterwereld die Algarve te bieden heeft.