Ontdek het verborgen juweel van Algarve: Praia da Bordeira

26 september 2023
Ontdek het verborgen juweel van Algarve: Praia da Bordeira

Als je op zoek bent naar een prachtig strand om te ontspannen en te genieten van de zon, dan is Praia da Bordeira in Algarve een absolute must-visit. Dit strand is een verborgen juweeltje dat nog niet ontdekt is door de massa's toeristen die jaarlijks naar de Algarve komen. Hier kun je genieten van de rust en schoonheid van de natuur, terwijl je omringd wordt door de majestueuze kliffen en het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan.

De ligging van Praia da Bordeira

Praia da Bordeira is gelegen aan de westkust van de Algarve, tussen de dorpen Carrapateira en Bordeira. Het is ongeveer een uur rijden vanaf Faro en 30 minuten van Lagos. Het strand is 3 kilometer lang en is omringd door hoge kliffen die een dramatisch uitzicht bieden op de kustlijn.

De perfecte plek voor surfers

Praia da Bordeira is ook de perfecte plek voor surfers. Het strand heeft een aantal van de beste golven van de Algarve en is een populaire bestemming voor surfers van over de hele wereld. Als je een beginner bent, zijn er surfscholen in de buurt die lessen aanbieden voor alle niveaus. Maar zelfs als je niet geïnteresseerd bent in surfen, is het de moeite waard om te genieten van de schilderachtige schoonheid van de golven die tegen de kliffen slaan.

Natuurlijke schoonheid en biodiversiteit

Praia da Bordeira staat bekend om zijn ongerepte natuurlijke schoonheid en biodiversiteit. Het strand is omgeven door duinen en een beschermd natuurgebied, dat een thuis biedt aan verschillende soorten vogels en planten. Het is ook een toevluchtsoord voor zeehonden en dolfijnen, die vaak in de buurt van het strand te zien zijn.

Activiteiten op het strand

Naast surfen, zijn er tal van andere activiteiten die je kunt doen op Praia da Bordeira. Je kunt hier bijvoorbeeld wandelen, paardrijden, vliegeren, volleybal spelen, of gewoon lekker ontspannen op het strand. Er is ook een restaurant op het strand waar je heerlijke lokale gerechten kunt proeven.

Hoe bereik je Praia da Bordeira

Om Praia da Bordeira te bereiken, kun je het beste een auto huren. Er is parkeergelegenheid in de buurt van het strand, maar het kan in het hoogseizoen druk zijn, dus zorg ervoor dat je vroeg arriveert. Als alternatief kun je ook de bus nemen vanuit de nabijgelegen stad Lagos of Aljezur.

Praia da Bordeira is een prachtig en ongerept strand in de Algarve dat zeker een bezoek waard is. Hier kun je genieten van de natuurlijke schoonheid en biodiversiteit van de regio, terwijl je omringd wordt door de dramatische kliffen en het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan. Of je nu wilt surfen, wandelen of gewoon ontspannen op het strand, Praia da Bordeira is de perfecte bestemming voor een dagje uit tijdens je vakantie in de Algarve.