Ontdek Lagos: De beste stranden, restaurants en activiteiten in de Algarve

20 oktober 2023
Ontdek Lagos: De beste stranden, restaurants en activiteiten in de Algarve

Lagos is een prachtige stad in de Algarve, gelegen aan de zuidkust van Portugal. Het is een populaire bestemming onder reizigers vanwege de prachtige stranden, schilderachtige straten en bruisende sfeer. In deze blogpost ontdek je de beste stranden, restaurants en activiteiten in Lagos.

De beste stranden in Lagos

Lagos heeft enkele van de beste stranden in de Algarve. Hier zijn enkele van de stranden die je niet mag missen tijdens je bezoek:

Praia do Camilo

Praia do Camilo is een klein, schilderachtig strand met kristalhelder water en gouden zand. Het strand is omgeven door kliffen en biedt een spectaculair uitzicht op de oceaan. Het is een van de meest populaire stranden in Lagos en trekt veel bezoekers aan. Je kunt er zwemmen, zonnebaden of genieten van het uitzicht vanaf de kliffen.

Praia Dona Ana

Praia Dona Ana is een van de mooiste stranden in Lagos. Het heeft ook kristalhelder water en gouden zand, maar het is minder druk dan Praia do Camilo. Het strand is omgeven door kliffen en biedt een spectaculair uitzicht op de oceaan. Je kunt er zwemmen, zonnebaden of genieten van een boottochtje langs de kust.

Meia Praia

Meia Praia is het grootste strand in Lagos en strekt zich uit over 4 kilometer. Het heeft ook kristalhelder water en gouden zand, maar het is minder schilderachtig dan Praia do Camilo en Praia Dona Ana. Het strand is populair bij surfers en andere watersporters. Je kunt er ook genieten van een wandeling langs de kustlijn of een drankje bij een van de strandbars.

De beste restaurants in Lagos

Lagos heeft een breed scala aan restaurants, van traditionele Portugese gerechten tot internationale keukens. Hier zijn enkele van de beste restaurants in Lagos:

Restaurante O Camilo

Restaurante O Camilo is een van de beste visrestaurants in Lagos. Het biedt een prachtig uitzicht op de oceaan en serveert verse visgerechten. Het is ook populair bij locals, wat altijd een goed teken is.

Casa do Prego

Casa do Prego is een traditioneel Portugees restaurant dat bekend staat om zijn sappige vleesgerechten. Het is gelegen in het oude centrum van Lagos en biedt een gezellige sfeer en vriendelijke service.

Nah Nah Bah

Nah Nah Bah is een levendig restaurant dat bekend staat om zijn heerlijke hamburgers en cocktails. Het heeft een leuke sfeer en is populair bij een jong publiek.

De beste activiteiten in Lagos

Lagos heeft veel te bieden op het gebied van activiteiten. Hier zijn enkele van de beste activiteiten om te doen tijdens je bezoek:

Boottocht langs de kust

Een boottocht langs de kust van Lagos is een van de beste manieren om de prachtige stranden en kliffen te verkennen. Je kunt een tour boeken bij een van de vele touroperators in de stad.

Surfen

Lagos is een populaire bestemming voor surfers vanwege de uitstekende golven. Er zijn verschillende surfscholen in de stad waar je lessen kunt nemen.

Bezoek aan Ponta da Piedade

Ponta da Piedade is een prachtig landschap van kliffen, grotten en rotsformaties. Je kunt het bezoeken per boot of te voet. Het is een van de meest populaire attracties in Lagos.

Lagos is een geweldige bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar prachtige stranden, heerlijk eten en leuke activiteiten. Of je nu wilt zonnebaden op het strand, genieten van verse visgerechten of een boottocht langs de kust wilt maken, Lagos heeft voor elk wat wils. We hopen dat deze blogpost je heeft geholpen om het meeste uit je bezoek aan Lagos te halen.