Ontdek Praia do Almargem: Een Verborgen Paradijs aan de Algarve Kust

25 juni 2023
Ontdek Praia do Almargem: Een Verborgen Paradijs aan de Algarve Kust

Als je op zoek bent naar een idyllisch strand aan de Algarve, ver weg van de drukte en de drukte van toeristische hotspots, zoek dan niet verder dan Praia do Almargem. Dit rustige en pittoreske strand is een verborgen juweeltje langs de zuidkust van Portugal en biedt een perfecte ontsnapping voor diegenen die op zoek zijn naar een ontspannen en ongerepte omgeving. In dit artikel zullen we Praia do Almargem in detail verkennen, inclusief wat het zo bijzonder maakt, de voorzieningen en activiteiten die beschikbaar zijn, en waar je kunt verblijven om het meeste uit je bezoek aan dit prachtige strand te halen.

Wat maakt Praia do Almargem zo bijzonder?

Praia do Almargem ligt aan de oostelijke rand van de Algarve, tussen de populaire badplaatsen Quarteira en Vale do Lobo. Het strand is omgeven door een beschermd natuurgebied, waardoor het een ongerept en rustig toevluchtsoord is. Enkele van de kenmerken die Praia do Almargem zo speciaal maken, zijn onder andere:

1. Prachtige natuurlijke omgeving

Het strand wordt begrensd door glooiende zandduinen en is omgeven door een verscheidenheid aan inheemse flora en fauna, waardoor het een ideale plek is voor natuurliefhebbers. De Almargem-kreek, een zoetwaterlagune, ligt achter het strand en herbergt verschillende zeldzame vogelsoorten, waaronder de purperkoet. Dit maakt het gebied ideaal voor vogelspotters en natuurfotografen.

2. Rust en stilte

In tegenstelling tot de meer bekende stranden van de Algarve, is Praia do Almargem een relatief onbekend juweeltje. Hierdoor is het strand meestal rustig, zelfs tijdens de drukke zomermaanden, waardoor bezoekers in alle rust kunnen genieten van de zon en de zee.

3. Kristalhelder water

Het water van de Atlantische Oceaan bij Praia do Almargem is glashelder en uitnodigend, ideaal voor zwemmers en snorkelaars. Het water is meestal rustig, waardoor het een veilige plek is voor gezinnen met kinderen.

Voorzieningen en activiteiten op Praia do Almargem

Ondanks de afgelegen ligging, zijn er enkele basisvoorzieningen op Praia do Almargem, waaronder een kleine strandbar waar je verfrissende drankjes, snacks en lichte maaltijden kunt vinden. Er zijn ook ligstoelen en parasols beschikbaar om te huren. Als je op zoek bent naar iets meer avontuurlijks, zijn er tal van activiteiten om van te genieten:

1. Wandelen

De natuurlijke omgeving rond Praia do Almargem is ideaal om te wandelen. Er zijn verschillende wandelpaden die je door de zandduinen en langs de kustlijn leiden, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de oceaan en de omliggende natuur.

2. Vogels kijken

Het nabijgelegen natuurgebied is een paradijs voor vogelliefhebbers, met een aantal zeldzame soorten die in het gebied te vinden zijn. Neem je verrekijker mee en geniet van de rust en stilte terwijl je de lokale vogelpopulatie observeert.

3. Watersporten

Het kalme en heldere water van Praia do Almargem is ideaal voor watersporten zoals snorkelen, zwemmen en paddleboarden. Er zijn enkele lokale bedrijven die uitrusting verhuren en lessen aanbieden, zodat je optimaal kunt profiteren van de prachtige zeeomstandigheden.

Verblijven in de buurt van Praia do Almargem

Er zijn verschillende accommodatiemogelijkheden in de buurt van Praia do Almargem, variërend van luxe resorts tot gezellige vakantiehuizen. Enkele van de populairste opties zijn:

1. Vale do Lobo

Dit luxe resort ligt op slechts een paar kilometer van Praia do Almargem en biedt een scala aan hoogwaardige accommodaties, evenals golfbanen, spa- en wellnessfaciliteiten, restaurants en andere voorzieningen.

2. Quarteira

De badplaats Quarteira ligt op korte afstand van Praia do Almargem en biedt een breed scala aan accommodaties, van hotels en appartementen tot villa's en vakantiehuizen. De stad heeft ook tal van restaurants, bars en winkels om van te genieten.

3. Loulé

De historische stad Loulé ligt op ongeveer 10 kilometer van Praia do Almargem en is een geweldige keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een meer traditionele Portugese ervaring. Er zijn verschillende charmante pensions en vakantiehuizen om uit te kiezen, evenals lokale markten, historische bezienswaardigheden en culturele evenementen.

In conclusie, Praia do Almargem is een prachtig, rustig en ongerept strand aan de Algarve Kust. Het wordt omgeven door een beschermd natuurgebied, waardoor het een ideale bestemming is voor natuurliefhebbers en diegenen die op zoek zijn naar een rustige ontsnapping aan de drukte van het dagelijkse leven. Met tal van activiteiten en accommodatiemogelijkheden in de buurt, is Praia do Almargem zeker een bezoek waard tijdens je volgende vakantie naar de Algarve.